judo yuko: fotos, reculls d'ippons, entrevistes, cròniques de judo....www.judoyuko.com: Bona actuació dels judokes de l'Escola de Tecnificació a la II Copa d'Espanya de Pamplona by Dani Selva

diumenge, 18 de desembre del 2011

Bona actuació dels judokes de l'Escola de Tecnificació a la II Copa d'Espanya de Pamplona by Dani Selva


El passat divendres 16 de desembre, una expedició de judokes de l’ETBN integrada per Paula Cantano, Raquel Carbonell, Raquel Cruz, Aitor Fagil i Adrián Sánchez per part del Bushido; Ignacio Álvarez i Pau Ferrer per part de l’AESA, i Andrea Marco, Pere Mercader, Laura Puig, Mònica Español, Víctor Talarn, Jordi Xancó i Dani Selva per part de l’EE Llúria, van marxar cap a Pamplona amb intenció de disputar la II Copa d’Espanya Cadet que acull la capital navarresa. Van anar acompanyats pels tècnics Paco Franco i Lluís Portolés.


Sortien al matí sobre les 12.00 i, amb alguna parada pel camí per dinar el que havien portat de casa i per fer algun descans, van arribar a Pamplona després d’un llarg viatge al voltant de les 18.00. Tot i que el temps no acompanyava, els judokes de l’ETBN van fer un tomb pels voltants de l’hotel on estaven allotjats i van veure alguns carrers de la ciutat. Van sopar d’hora a un bar de prop de l’hotel (alguns no van sopar gairebé, només una mica de fruita, perquè havien de vigilar el pes). Després, sobre les 21.00, cadascú es va retirar a la seva habitació, per descansar i carregar les piles per a la competició del dia següent. Van coincidir a l’hotel amb judokes del club de judo Rei i del Pineda de Mar.

A les 7.00, toc de diana pels nostres judokes. Van anar cap a la zona del poliesportiu amb la furgoneta. Feia un fred espantós i continuava plovent a la capital navarresa. Com que el poliesportiu no obria fins les 8.30, alguns van aprofitar per esmorzar en un bar situat al costat del poliesportiu, i altres van optar per agafar provisions per després del pesatge o pel viatge de tornada.

A les 10.30 començava la competició al poliesportiu Trinquete de Mendillorri amb una mica de retard, i els judokes anaven sent distribuïts pels diferent tatamis. El Pere Mercader i l’Ignacio Álvarez no van poder competir per una qüestió de pes, i el Jordi Xancó i el Dani Selva estaven lesionats i tampoc van poder competir, però tots ells van seguir amb atenció el transcurs de la competició.

A -50 kg masculí, l’Aitor Fagil va fer un bon combat contra el basc Iñaki Lekuona, però el seu adversari el va aconseguir immobilitzar i l’Aitor va perdre el combat. El judoka del Bushido va tenir mala sort i va quedar sense opcions de repesca.

A -60 kg masculí, l’Adrián Sánchez va disputar un primer combat contra el basc Nestor Laca, que va dominar en tot moment. Va puntuar un yuko i poc després guanyava el combat amb un ippon. En el segon combat contra el navarrès Martín Mateos, el judoka va perdre el combat per ippon i, desafortunadament, també va quedar sense opcions de repesca.

A -66 kg masculí, el Pau Ferrer va començar molt bé la competició, guanyant el primer combat contra el navarrès Xabier Olcoz, però es va lesionar la cama i no va poder prosseguir la competició. Des d’aquí esperem que es recuperi molt aviat.

V.Talarn en combat (www.arajudo.com)
A -73 kg masculí, el Víctor Talarn va disputar un combat contra l’aragonès Luis Pérez, on es va avançar amb un wazari i va dominar el combat fins la fi del temps. En el segon combat contra el portuguès Joao Martinho, el judoka va perdre el combat per un ippon del portuguès.

A -48 kg femení, la Raquel Cruz va fer una molt bona competició. Va guanyar el primer combat contra la francesa Claire Farge amb un tani-otoshi i també es va emportar el segon combat contra la valenciana Marta Ferrer. En el tercer combat va fer contra la campiona del seu pes, la madrilenya Marta González, i va perdre el combat. Va guanyar clarament el primer combat de repesca contra la riojana Irene Medina Veítia, però el segon combat de repesca el va perdre amb la navarresa Maider Jiménez. Finalment, va quedar 7a classificada.

A -52 kg femení, l’Andrea Marco va fer una molt bona competició. Va començar perdent el primer combat contra la francesa Camille Gaudillere per un ippon en immobilització de la seva adversària. Després, en el combats de repesca, va guanyar contra l’aragonesa Ainhoa Cortés i va perdre pel bronze amb la madrilenya Sònia Montero, que va guanyar d’ippon amb un o-soto-gari. 5a posició final per la judoka.

A -57 kg femení, la Paula Cantano va guanyar per ippon el seu primer combat contra la navarresa Oihane Arbea, guanyant també en el segon combat per ippon l’asturiana Irene González. Va perdre la semifinal contra la valenciana Natalia Bartolomé i després a repesca no va tenir sort i va perdre el bronze contra la madrilenya Ainara López. Va quedar 5a classificada.

A -63 kg femení, la judoka del Bushido Raquel Carbonell va perdre el seu primer combat d’ippon amb la finalista valenciana Mª Victoria Serrano, que la va guanyar per ippon. En el combat de repesca no va tenir sort i va perdre contra l’aragonesa Clara Jocelyne Mitlej. Per altra banda, en el mateix pes, la judoka de l’EE Llúria Mónica Español va perdre el seu primer combat contra la campiona del pes, la basca Maitane Herrero, i després a repesca no va poder guanyar la catalana Ariadna Barjuan, tot i que com sempre va mostrar el seu bon judo sobre el tatami.

A -70 kg femení, la Laura Puig va arrencar la competició guanyant l’asturiana Rocío Álvarez amb un espectacular uchi-mata. En el segon combat va perdre contra la que després seria campiona del pes, la navarresa Iraia González. En el combat pel bronze, la Laura va desplegar un bon judo tot i que al final la seva oponent li va fer un harai-goshi que li va valdre el combat. Molt meritòria 5a posició per la judoka catalana.

Aquests van ser els resultats de la competició:

BUSHIDO

Aitor Fagil (-50 kg) 1a ronda
Adrián Sánchez (-60 kg) 2a ronda
Paula Cantano (-57 kg)5a classificada
Raquel Carbonell (-63 kg)1a ronda
Raquel Cruz (-48 kg)7a classificada

www.arajudo.com












AESA

Pau Ferrer (-66 kg) 2a ronda (lesionat)

EE LLÚRIA
www.arajudo.com

Víctor Talarn (-73 kg) 2a ronda
Andrea Marco (-52 kg)5a classificada
Mónica Español (-63 kg) 1a ronda
Laura Puig (-70 kg) 5a classificada

En general, l’actuació dels judokes de l’ETBN va ser molt bona. Van demostrat tot el seu bon judo sobre els tatamis en una competició de molt nivell. Independentment dels resultats, va ser una competició molt interessant i l’experiència va valdre la pena. A més, els judokes ho van passar molt bé i van posar tot el seu esforç sobre el tatami, que és el més important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau encara que escriguis com a ANÒNIM escriu el teu nom a baix.

Gràcies info@judoyuko.com